4.2.2021_Obnova kaple – strop

Zdravím všechny příznivce Mnichovského Týnce a všechny dobré lidi. Jak víte, bylo nutné strhnout strop v kapli. Díky příspěvku obce a přízni mistra p. Miroslava Kudláčka bude na jaře instalován nový strop, provedený dobovou technologií – ručně hoblovaná prkna a montáž provedená bez použití hřebíků a šroubů.

Následovat bude oprava trámů, pod věžičkou, okna, dveře, vnitřní stěny, podlaha a interiér. Tak, aby bylo možno kapli, co nejdříve, opět používat na setkávání sousedů, přátel i na světské a náboženské obřady. Návrat vnější fasády, do původního stavu, dokončíme nakonec. Pak budeme mít na návsi opravdu hezkou stavbu.

Protože není možno vše financovat jen z příspěvku obce a členů spolku, nabízíme všem možnost pomoci. Kdokoli si může koupit jedno nebo samozřejmě i více prken na stropě a tím nám pomoci urychlit rekonstrukci. Na každém zakoupeném prkně bude vypáleno jméno dárce a jeho koupě bude zapsána, do listiny dárců, kterou uložíme do kaple. Jedno prkno stojí 500,-Kč a tento dar bude 100% použit na další opravy kaple. Podobně budete moci přispět i na další etapy rekonstrukce kaple. Nějak musíme vymyslet formu příspěvků, tak vše vyhovovalo našim předpisům. Je to opravdu složité a postupně se to učíme. Když by nám někdo pomohl, třeba s čerpáním dodací, byli bychom velmi rádi.

Připojte se, ať můžeme brzy, v naší kapli, uvítat třeba nějaké vystoupení umělců, na téma našeho rodáka Karla Loose, který má, v roce 2022, výročí 300 let od jeho narození 8.3.1722 v Mnichovském Týnci a 250 let od jeho úmrtí 2.3.1772 v Tuchoměřicích. To by pro nás měla být opravdu výzva ne!